wasssup?

Lilypie Angel and Memorial tickers Daisypath Friendship tickers

Thursday, February 16, 2012

No valentino rossii...

Salam semua…



Alamak, hari nie dah 16 Februari 2012,



Baru aku tersedar yang aku dah lama x tulis entry di Blog.. ape kess nie cik Kiah?



Kata azam tahun 2012 nk giat dalam buat blog, tp mane nye….??



Oke-oke..i’m sorry!



But now, cik kiah dh kembali dengan satu story…



Ape tuu…??



Bukan nk ckp la, tp sume org dah tahukan 14 Februari merupakan hari valentine atau lebih tepat hari memperingati kekasih..



Memperingati kekasih tu xsalah tapi biar kena dengan gayanya…



Dulu masa aku masih anak-anak aku akan mengharapkan sesuatu dari boipren aku, mungkin dia akan bagi teddy bear ke, sweet choc ke paling tidak pun bunga ros, best!



Pastu dia bawak aku jejalan pusing-pusing town.. g makan-makan, nonton wayang, karoke ke, pun best jugak! Konun nye turut serta CELEBRATE lah kan…



Bila dh meningkat remaja dan dewasa, barulah aku sedar bahawasanya kita orang islam nie xpatut la kalau nk celebrate kan..bukan budaya kita.. ape yg aku buat dlu xlah keterlaluan, sbb masa tu masih dibawah jagaan ibubapa, tp kalaulah tidak dibendung gejala tu musti aku akan terjebak dengan aktiviti yg tidak sihat juga kan..? mane lah tahu…wallahu’alam.. mintak simpang lah…



Zaman sekarang nie lau kita alert dengan persekitaran mmg xperasan la yg dunia dah makin maju.. tahu-tahu je dah ade KLCC, dah ade putrajaya, dah ade litar sepang, dah ade LRT, komuter, dah byk shoping-shoping complex, mall-mall, pusat karoke, disko, pub dan byk lagi lah.. lau keluar lepak kt ibu kota time-time cmni mmg meriah la..lau xpandai kontrol nafsu sure2 akan terjebak..

No comments: