wasssup?

Lilypie Angel and Memorial tickers Daisypath Friendship tickers

Wednesday, September 28, 2011

Our Short Holiday

huarghh..selamat pagi semua.. walaupun hari nie hari sabtu dan aku xbekerja tapi seawal jam5.30 pagi lagi aku dah bangun mandi-mandi dan bersiap sedia. Eh! nak kemana plak budak nie? mengigau ke?
ha...kalau u ols nk tahu arini aku nak pergi holiday bersama-sama dengan staf asper - familyday asper (asasi pertanian, UPM) segala urusan spt tambang bas, makan, hotel telah diuruskan oleh dorang menggunakan peruntukan kelab. Weeeee....sangat teruja kot! sbb dah lama aku x pergi,sesekali dapat rest cmni pun kira OK la kan. .B4 bertolak and stil waiting forda members sempat la menjamah sekeping dua sandwich dan teh o yang telah disediakan. kami (aku,adik-adik dan kazen) bagaikan menurut perintah aja. Tempat yang menjadi sasaran adalah Pangkor Island.

Perjalanan kami ke pangkor jam 9 am. nk ikut kan time tu dah lewat 1 1/2 jam dari waktu asal, tungggu dorang la lambat sangat.. dalam bas masing-masing mula la start zzZZzzz..

Sampai kat terminal feri arround 1.00 pm, mak aaii...the sun terpacak betul-betul atas kepala. tapi xkira lau da excited nk bergamba tu tetap nak bergamba jugak. kekekeke....
nak naik feri kena Q panjang sbb ramai pelancong - pelancong yang nk bercuti kat Pangkor. bila dah dapat naik sume pakat berebut nk duk kat derk atas. maklum la nak jadi rose dan jack, hihi... turun dari feri kami naik van tuk sampai ke hotel, time tu 3.30pm.
sampai-sampai hotel je makanan tengahari sedia terhidang, mmg langkah kanan la kan..
tanpa byk cakap terus je melantak mengadap makanan, kiri kanan pun dah xpandang dah..jgn harap la kanzz..

after makan terus menuju ke bilik untuk tukar pakaian n terjun kolam, wahhh kau... xsempat2 eehhyy nk berendam, kut ye pun rest for a while la dlu, tp nie x, ignorekan aje sume tu.. rugi la
beb, time dah la suntuk kau nk terhegeh2 lagi..apejadah! tp mmg best la dapat berendam, walaupun xreti nk berenang tp ku redahkan aje..atlis bole terapung tu kira oke la kan-dah macam dugong! hahaha..aksi renang2 masa tu terpaksa dipercepatkan sbb kul 5.30 dorang suruh berkumpul nk pergi main kat pantai, tak aci betul!

games petang tu best, 1st games kena tiup belon till pecah, 2nd game lari dalam guni. aku xjoin sekadar jadi camerawomen je,
tapi disebabkan 3rd game baling telur secara partner terpaksa la jugak aku join sbb xcukop owg, time nie aku mencikk sgt, maunye tak telor yg dibaling tu pecah kat tgn aku dan terkena baju, aduhhh!!! busuk weh bau telor....tolonglah!huhu... 4th game plak main bowling kelapa, hahahah...ini aku suka sbb kumpulan aku menang game nie.. sape yg HERO? aku jugak! theee....games kemuncak tuk petang itu main tarik tali, eh! sikalang dah tukar la, main tolak tali... cmne tu? sume menipu...owg suh tolak kome g tarik mmg jd cmnie la...


cepat la wei abiskan games nie, aku dah bau telor korang tahu x, aku nk g mandi laut nie, kul 8.30 kumpul kt dewan makan...ambui cik kiah kemain garang kau yer....

asal makan je suka, asal suka je makan, mmg kaki lahap sungguh la.. ape ku kisah, lau dapat ketamsekor-sekor cmnie ngn sosejnye lagi mmg TAK la..sambil-sambil makan ada selingan lagu yg di'sumbangkan' oleh mereka yg terpilih, hehe...then adiah2 turut disampaikan kepada pemenang2 games siang tadi...mmg terasa gamatla majlis makam-makan malam tu sampai xsedar jam dah nk pukul 11 malam, tapi malas nk balik bilik lagi, so we are decide nk jalan2 pusing pulau... pusing pulau kau kata?? jgn harap la..ko igt pulau nie kecik, baru jalan cket dah mengadu capek!
cukop la dekat2 nie je...sambil tu usha-usha jugak kedai-kedai yg ada kat kiri kanan jalan nie, then ternampak ung jual jagung....sllurpppp...cam sedap jerk..apakata..........?? xpayah kata tgk nie ha buktinya... blurpp..alhamdulillah...makan dah, jalan2 dah.. skg moh la wei kita balik sok nk bangun pagi2 lagi nk p snorkling lagi.. snorkling??ohh..jom2..balik jom...


pagi2 lagi kami dh terpacak kt lobi sementara tgu dorang kumpul sempat lagi duk berphoto gediks tuh..hisss,,dak2 nie...pantang sungguh! udah2 le tu moh lera'h....amik baju kesemalatan masing2..tgk tu duk berphotogediks lagi, debik kang......naik
feri pun berebut...ntahla rasa xceited semacam jer..mybe dah lama tak outing cmnie kot..perjalanan ke tempat snorkling dalam 20 minit je, yeke? ntah la.. xperasan plak td..maklum la xpakai jam tgn...terkinje-kinje aku xsabar nk snorkling, tapi.....aduh! nape la byk batu kat sini, sakit luka abih kaki aku nie, uwaaa...tobat la aku cmni takmo snorkling lagi da...aku hangin ngn snorkling kat sini sbb byk sgt batu, ombak kuat, berdekatan ngn bot-bot, air keruh ikan satu haram pon xnampak yg nampak kaki manusia ja..korang xcaya ckp aku kan? ha.. tgk sendiri....dah la jatuh atas batu, ramai plak yg nampak buat malu je, sakit bontot aku!
tp best sbb this is my 1st experience, auuuww...

sume dah give up nk snorkling masing2 ajak pusing2 pulau, tgk nie apa yg aku jumpe..
can u describe for me..? ghee...

aku dah penat la mak teh oii..jom la balik bilik

bersiap apa yg patot kang tghari nk check out dah...soping belom lagi nie..

aku syorkan kita sewa van tuk pusing2 pulau.. nie baru betul pusing pulau.. tp make sure korang naik ramai2 sbb bayarannya mahal...1st trip ofkos la kilang satay! ambui...soping xingat dunia, tgk tu berbakul-bakul, penoh laks tu.. nk bagi sapa cik kak oiii..? setengah jam je bole soping keyh pastu kita gerak ke tokong cina... replika tembok besar negeri cina bole dilihat kat sini, sejibik beb, xpayah nk p negeri cina lagi da.. hikhikhik...pastu bergambo kat batu bersurat, sapa kata terengganu je ada? kat sini pon ada tau.. tgk nie....

kubu kota belanda satu-satunya tinggalan sejarah yg ada kat pangkor nie, mustilah wajib bergambo kan..inilah trade mark PULAU PANGKOR
sume tempat dah pergi, so insaf2lah tuk pulang ke pangkal jalan.. percutian kali nie sgt puas hati walaupun singkat, tp lau pandai bajet time, sume tu xjadi masalah... SAKIT dapat, SERONOK pun dapat! heheheheh.....

No comments: