wasssup?

Lilypie Angel and Memorial tickers Daisypath Friendship tickers

Friday, April 1, 2011

selamat datai sarawak tok!!

assalamualaikum..
yeaa...arini baru berkesempatan nak menceritakan pengalaman manis ke SARAWAk tempoh hari...

perjalanan kami dari UPNM adalah tpat jam 9.00 am. Brader 'H' yang hantar aritu.. aku terpaksa berhimpit2 duduk dibelakang bersama-sama brader 'S' dan brader 'E disebabkan puan 'S' telah mengambil tempat di hadapan. perjalanan ke airport mengambil masa 45minit jugak dengan kadar biasa. lau brader 'H' bawak laju ala-ala lumba F1 tu abih la kami semua

sampai airport je masing-masing pakat lapa.. puan S ajak makan dulu.. kami pon mengambil keputusan tuk mengisi perot di foodcourt yg berdekatan. puan s open table tuk sarapan pagi tu, apelagi...kami pon bedal la makanan yg nampak sedap dan menarik. tapi brader E lebih memilih untuk makan makanan barat (McD).

tepat jam 12.15 setelah baggage checking selesai, kami pon berjalan menuju balai perlepasan. kebetulan pula terserempak dengan geng-geng dari MIndeff, dorang pon menuju ke destinasi yang sama.


penerbangan ke Sarawak mengambil masa 1 jam 45 minit.. i'm soo excited bila melihat pemandangan darat yg menarik. ada sedikit takot saat kapal terbang yg kami naik tu melanggar awan..hehe...berkali-kali jugak la aku terpaksa menelah air liur sbb efect pada perubahan tekanan. agak kurang pendangaran jugaklah..masa kapalterbang nk landing time tu sempat gak le aku buat recording di bumi sarawak, heehee..bergegar abis kamera aku nie, try korang tgk :-


ketibaan kami di sana di sambut oleh pihak UNIMAS, dari jauh aku dah nampak staf UNIMAS menunggu peserta karnival sambil membawa sepanduk,





kemudiannya kami dibawa ke Majestic hotel untuk check in



berdasarkan pemerhatian aku, hotel nie mmg terbaik la.. layanan yg diberikan pun puas hati gak la.. bukan mcm hotel-hotel yg pernah aku pergi sebelom nie



makanan dia pun :=





nie adalah pencuci mulut yang aku ambil masa sarapan pagi, sangat suka kek tu... lazat rasanya!!

lau dah sampai kat Sarawak nie, perkara wajib adalah bergambar kat tugu KUCHENG





lepas je abih bekerja kami sume berbincang utk pergi ke PASAR SATOK, orang cakap lau nk beli ole2 kat cni lah tempatnya.




PASAR SATOK nie agak jauh gak lau nk pergi berjalan kaki, so xnak meletihkan kami pun mengambil keputusan untuk menahan teksi. Tambang teksi yang dikenakan adalah sebanyak rm12.00 per way , hurmm..agak mahal!!





macam-macam yang kita bole dapat kat PASAR SATOK nie, memang BEST lah!!




selain tu kami juga turut ke kampung seberang (ala...xingat la ape ke namanya) pengalaman menaiki bot agak mengerikan, bergoyang sana, goyang sini, air sungai pon sama paras dengan bot, hehe..



No comments: