wasssup?

Lilypie Angel and Memorial tickers Daisypath Friendship tickers

Tuesday, March 1, 2011

macam-macam hal lah..

seperti biasa seawal jam 7.30 am aku membuka pc aku dengan harapan nak masuk laman sesawang fecbuk nk tgk backyard monster.. setelah cik panda (antivirus scanner) menjalankan tugas hakikinya dengan sempurna, tetiba naik satu mesej dari ym offline yang datangnya dari incik akinamaru09 mengatakan :-

Pemotongan saman sebanyak 50% akan tamat jam 12 malam ini. Siapa yang baru terhegeh-hegeh nak bayar tu baik lupakanlah sebab memang takkan sempat. Bermula esok pula, akan bermula sistem baru di mana lebih lambat saman dibayar, lebih tinggi nilai saman yang dikenakan

hurm..nie lah penyakit rakyat malaysia, suka buat kerja last minit, bila ada diskaun baru nk kalut,
masa on da way datang kje td dengar suriafm mengatakan ada sorang tu terpaksa bayar sebanyak 207 saman yang dikenakan terhadapnya..
mak datuk!!! banyaknye saman ko dik non oi.. nape sekarang baru ko kalut nk beratur depan kaunter?
ada masa plak ko nk settlekan saman tu yer...

nak salahkan siapa lau jadi cmni?
salahkan internet yang lembab ke?
salahkan sistem pengurusan yang x teratur ke?
salahkan pihak polis yang suka saman sana sini ke?

korang fikir-fikir lah sendiri..

No comments: