wasssup?

Lilypie Angel and Memorial tickers Daisypath Friendship tickers

Friday, October 18, 2013

KITA ADALAH APA YANG KITA FIKIRKAN

betul... beberapa bulan sebelum kejadian, otak nie asik berfikir dan terfikir je..apa akan jadi lau satu hari nanti aku eksident? sorang2, tengah higway plak tu... bunyi mcm ngeri.. tapi xmustahil cepat atau lambat kita semua akan mengalaminya.. rugi lau ko xpernah ade pengalaman eksident...

hati jadi teringin plak nak alami.. dan petang tu.... dammmmm! aku terlanggar bontot kete orang..

haaaa...nak alami sangat kan? hambik kau... terkedu! tergamam! ya allah... apa aku dah buat???

jantung berdebar... tangan menggeletar... sejuk bedi... muka pucat... ketap bibir samel tahan airmata jangan mengalir.. 

samel berfikir pujuk hati
"kiah kau kene kuat! kawal emosi kau...kau jangan nagis sekarang nanti kau akan lemah.. settle cara baik..jangan marah-marah...mintak maaf dan in sha allah sume akan jadi mudah" 

yer...baiklah! terapi hati paling terkesan adalah diri sendiri...

tapi....aku tewas dalam linangan airmata saat 

*** hari tu aku dah janji nak beli barang dapur, aku balik lambat mlm tu sbb setlekan hal eksident.dan dia xtau yg aku eksident ~~ mak aku marah dan kecewa ngn aku..

*** pak cik aku datang rumah makan malam ramai2 tapi aku je yang xde.. dorang call berkali2 tanya ade kat mana dan aku masih lagi xbagitau yang aku eksident...

*** sedih mcmna nak pergi dan balik kerja sbb kereta masuk bengkel hampir sebulan.. bulan puasa, dekat nak raya pulak tu.. mcmna keta xsempat siap time raya...xboleh balik kampung... sian mak aku...sian adik beradik aku... makin meroyan bila sume puncanya dari kecuaian aku! uwaaaaa.....


dan yang buat aku lagi rasa sedih mak aku merajuk ngn aku, nak tak nak cakap je ngn aku...(tak de usik mengusik, xde gelak besar) diam je dia ***mungkin perasaan aku je yang rasa cmtu... dan mungkin jugak dia tengah risau... huhuhu...

kecederaan ringan

tapi aku masih bersyukur walaupun ada satu rezeki kita ditarik masih ade rezeki kita yang lain.. satu jalan di tutup masih ada alternatif way kita yang lain..
viva forever xde.... suzuki swift masih ada

sape kata suzuki taya 2 xbole bawak barang banyak-banyak? nampak tu ada aku kisah??? asalkan aku bole kembalikan senyuman di bibir mak aku...yang lain aku xpeduli...





Thursday, October 10, 2013

FENOMENA SHAKLEE

shaklee...shaklee..shaklee... buka la website ape pun mesti akan nampak promosi shaklee kat tepi, atas, bawah page tu
shaklee tu amende weh...?

oooo... baru la aku tau, shaklee tu produk rangkaian kesihatan yang tengah popular sekarang nie.. macam2 la kome nie...

**contoh produk shaklee ehsan incik google
Konon-konon aku xnk la layan mende cmni tapi bila di survey oooowhh...baru tahu rata-rata yang menggunakan shaklee memberi pandangan dan testomoni yang positif.. kesihatan + kecantikan.. hrmmm...sesuatu yang menarik! dan shaklee nie mmg menggoda aku betul la..

fikir punya fikir, survey punya survey aku pun buat keputusan nk try gak.. memandangkan ade sahabat tu dia pun mengamalkan pengambilan shaklee so aku pun mintak la khidmat rundingan dari dia sekali gus buat oder dgn dia.. hek hek hek... **terus terjebak kau!

testimoni positif dari bekas cikgu sekolah aku kata sejak dia guna kan Alfalfa complex + ESP (Energizing Soy Protein) penghasilan susu badan dia meriah.. wahhh!! makin bambam la anak dia nt..ngeee~~

untuk aku hanya memilih B-Complex + Vita E-Complex, bagi mngurangkan keletihan yang kadang-kadang bole terasa kebas-kebas sendi.. huhuhu..nampak sangat kurang vitamin dalam badan...so kita tgk la ape hasil tuk diri aku.. berbaloi ke idok... 






Wednesday, October 9, 2013

CHOW KIT ROAD di Istana Budaya

"mak ngah, mak ngah...kami dapat tiket free dari suria.fm...teater Chow Kit Road kat Istana Budaya, jom la kita p tgk!" ujar kakakku..

"hah??? ye ker??? nak..nak..nak...
besh gak tu.. bila nk p? kataku dengan nada yang excited.. ^_^

hehehe...sebenarnya peristiwa nie dh lama da.. saje duk review album2 lama sekali terjumpa pictures kat IB dan automatiknya diri nie terasa masih berada di tarikh 18 Mei 2013.

nk di ceritakan pengalaman inilah pertama kalinya dalam hidup menjejak kaki di IB dan menonton teater, jakun gila rasa...

nak pergi naik kereta xberani nk drive, so nasib la ade pengalaman naik Komuter/LRT, haaaa...yg nie xjakun sbb pernah naik walaupun dah lama xnaik...

setakat naik komuter/LRT tu apa lah sangat, ^_^
jam 6.00 petang kami gerak ke IB,  dari stesen komuter serdang dan naik plak LRT dekat stesen Bandar Tasik Selatan menuju ke stesen Titiwangsa mengambil masa lebih kurang sejam perjalanan. terkejar kami dalam orang ramai yang mempunyai agenda mereka tersendiri.. macam-macam ragam yang kita boleh nampak dalam komuter/LRT nie.. yang tua, yang muda, yang kecik, yang besar.. macam-macam ada!

sampai kat stesen titiwangsa kene naik teksi plak tuk ke IB, bayar rm10 je nanti orang tu bawakkan.. masa nk cari teksi tu pun kene berhati-hati gak nk pilih orang.. jangan main beduk je kang xpasal-pasal kene tipu, dah la 1st time sampai situ, cari muka pakcik yang alim, yang naif gitu, hehehe...

teater IB start 8.30 malam, maknanya masih ada lagi sejam tuk tunggu.. bosan!

sambil-sambil tunggu tu sempatlah amik gamba banyak2 kat IB nie.. sebagai bukti dah sampai oke!

bukti CHECK IN!
Baru tahu sebenarnya ramai jugak yang minat tengok teater.. bukan mcm aku, harapkan tiket free je baru nk g tgk... hahaha.. sedih!

dah start ramai dah time nie.. tgk jam dah pukul 8

tadaaa... tiket yang kami dapat dari suriafm.. terbaiikkk!


oooo....cmnie rupanya IB yer.. xkecik, xbesar.. haiiihhh..jakun lagi ko nie kiah...

haaa..kalau korang nak tahu kat dalam nie xdibenarkan amik gambar masa pementasan teater di adakan, so lau rasa nk bergambar tu cepat2 amik sebelum teater bermula, penggunaan henfon dalam panggung pun xboleh lau tak nanti ade je lazer yang tuju kat ko lau ko on handfon... xcaye?? haa...try la buat...


1st time aku tgk teater dan ia tidak menghampakan.. sangat best! sangat-sangat best dan tidak menjemukan... dalam cerita ade musikal... prop-prop yang menarik...pergerakan yang cepat tanpa ade kesilapan serta pelakon yang berbakat.. artis tempatan adibah noor, anding af pun berlakon enjoy tgk cite nie.. time kelakar kita ketawa, time sedih kita turut menangis.. kehidupan di jalan chow kit road dengan tribute lagu-lagu arwah sudirman sangat toching!

malam tu selain 1st time tgk teater terjumpa plak Neelofa dan Hans Isaac kt IB masa nak balik... oooo...dating kat sini ek?? ngeeee... comel je lofa dan hans plak tinggi gile tgk dia... sempat gk la bergambar ngn dia.


teater habis pukul 11.00 malam, abang ipar aku dah setia menunggu kat parking IB nk jemput  kami balik. mmg dia dh cakap nak balik dia amik sbb xharap kami naik LRT malam-malam.. faktor keselamatan katanya..heheh....bagus gk.. jimat duit tambang cek!

Thursday, February 7, 2013

ini jer yang aku ingat, ngee~~

whut?
satu pun xde lagi entry di tahun 2013??
isshhh...ape ke hal nye che kiah oit...**samel skroll2 entry2 yang lepas....

samel ligat memerah idea di kepala untuk ingat balik ape yg terjadi since 1st Januari 2013...

cerita laju-laju...(",)

- 1st januari lalu sebenarnya  hari lahir ibu. kami sambut kecil-kecil jer... almaklumlah...setiap kali tiba hari lahir dia je, msti ibu kene kerja... rosak proram lau nk sambut kat lua...tp xkisah sambut kat mana-mana pun, sbb everywhare we go, bunga api tetap nampak kat langit yg terbentang luas...ecehhh! kekeke...
luv u much-much mummy ^_^

take note pliz and masukkan dalam diari
- 26 - 27 januari lalu plak bermula lah roadshow pendidikan yang dibuat oleh kpt + kpm... program nie setiap awal tahun. bagus program nie tau..zaman aku dlu xde pun.. nk mohon UPU guna borang, sampai bengkak jari nk nulis maklumat diri tau.. tp skg ON9 jer... buta IT ngn x je.. hihihi.. *fb pandai plak sign in.. aku cerita nie bukan sbb aku amik SPM ulangan... no, no,no... tp nie salah satu dari jobskop aku la..buat promosi untuk tarik pelajar2 masuk u, hokeyyy!
next zone korang ley usha jadual berkaler kat sebelah nie... xnak cite pepanjang, korang rujuk sini untuk maklumat lanjut : http://www.facebook.com/BPKP.JPT

Tuesday, November 13, 2012

hati kecilku berbisik

takdir kita telah ditentukan, bertemu berpisah semuanya adalah suratan, siapa kita untuk menidakkan apa yang 'telah' dan 'bakal' terjadi... mulut kata tidak, tapi lau itu qada dan qadar kita, haruslah kita redha selaras dengan rukun iman yang ke-6. Allah s.w.t tu maha penyayang..dia xkan uji kita lau kita xmampu untuk menghadapinya... apa yang terjadi itu ada sebab musababnya..jangan kita sebagai manusia suka suki untuk melemparkan kata-kata cacian, hinaan dan menuding jari terhadap kekhilafan sesorang... kita xtahu apa sebenar yg berlaku, bukan kehendak dia pun untuk itu berlaku, tapi itu lah yang telah ditetapkan oleh Allah s.w.t keatasnya. wallahu a'lam...



Wednesday, July 11, 2012

saje suka suka jer pon...


pernah x dalam hidup korang ada perasaan suka dengan seseorang? yang aku baru faham selepas 7 tahun putus cinta nie, cinta dan suka dua perkara yang sangat berbeza dan ketara, cuma di entry kali nie aku xnk cakap pasal cinta, tunggu lagi 7 purnama la kalau nk tips cinta dari aku., hahahaha...

suka yang terlalu taksub dengan si dia hingga korang anggap dia adalah cinta terakhir korang, langsung xnampak dah orang lain, dan kalau korang xdapat dia, orang lain pun xley dapat dia, ~~perghhh...betul-betul serius ko punya suka,  tu desperado namanya!

suka yang aku nk maksudkan kat sini seperti contoh korang suka dengan artis pujaan korang, tapi apakan daya dorang xperasan pun kat korang, muahahaha..*gelak jahak*
jgn risau walaupun dorang xkenal korang tapi dorang tetap hargai peminat dorang! faham x aper yang aku maksudkan??

senang cite cmnie la, ibarat korang suka dalam diam je la.. ade depan mata korang happy, tapi xnampak pun xper...bukan nk jadi desperado sangat pun...

korang sebenarnye xde niat pun nk tackle dia buat jadi BF korang, korang hanya suka dengan gayanya saja, mungkin si dia memiliki ciri-ciri yang dh korang specifickan, aku nasihatkan korang jangan pandang pada rupa, pangkat dan harta semata, tapi kalau dapat sume tu kira bonus la tu, kehkehkeh...suka xsemestinya harus memiliki, ingat tu! 

okey, mari kita lihat dari sudut benua asia...

whut happen if orang yang korang suka tu tetiba tego ko...? gelabah bewak beb,  ha...time nie korang jgn nk perahsantan dia syok kat korang plak! tetiba je korang dah terasa macam bulan madu di awan biru, aku pang sedasss baru tahu! chillllexxx dlu beb bak kata pak dolah di suatu petang yang hening.. tego xsemestinya S.U.K.A tahu! 

berlagak biasa lah dulu, walaupun si dia dh sent request notification as frend kat laman sosial korang... so apa lagi accept jer, yer....mungkin itu satu petanda yang baik tp ingat kalau korang xnak frust aku nasihatkan korang jgn cepat nk expect more from si dia, berkawan di laman sosial bukan bermakna S.U.K.A tahu!

okey, mari  kita lihat dari sudut benua africa pulak...,

7 purnama telah berganti, ntah cmne perasaan suka korang tu tetiba bertukar jadi cinta, sangat sweet rasanya lagi-lagi bila sikap korang yg chilllexxx dulu membuatkan si dia melamar korang tuk jadi GF dia,  tu tandanya dia juga miliki perasaan suka mcm korang, wahhh..untong ko nyah~~ whoot,whoot.. nampak, korang xpernah mengharapkan apa-apa tapi si dia tetap dengan korang, hadis brader kun telah berkata:::
::: Kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang lain. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain, so nampak kan??

nanti...lom habis lagi nak cite nie.....

dalam bercinta korang kena tahu ada pasang surutnya, hari nie korang gembira dan bahagia, besok entah-entah korang akan sedih dan berduka...mana x nye...orang yang korang suka dlu xdapat terima korang seadanya...perghhh...sentap gila beb! masa dia lamar korang dulu mungkin dia nothing, tapi bila dia dah mula buka mata, kenal dunia, kenal orang sana sini, mula la nk goyang! beb, aku nasihatkan korang hati-hati beb, aku selalu perasan yang kalau dah pipit itu mesti sama pipit, dan enggang mesti sama enggang.. 

haaa...time nie korang kena siap sedia la perisai dan pertahanan korang, ingat LANGIT ITU KADANG KALA AKAN GELAP JUA AKHIRNYA!
kahkahkahkah...mmg la lau xgelap xde malam la namanya...kahkahkah...boooo sama dia! boooo~~~~~

sabar..kena positifkan diri tu cket..kalau dh itu bukan jodoh korang take easy jer...blah jer..ko redha jer sume.. memang sakit hati, tapi berbaloi-baloi...sakit hati tu kejap jer..lambat laun korang akan jatuh cinta balik... bak kata aku BILA DITINGGAL KEKASIH HATI, TATAPLAH CERMIN PUJUK DIRI...pastu kata ::: bodohnye aku menangis sebab KAU! sial la jai phuii!!! 

copy and paste :: beb, aku nasihatkan korang hati-hati beb, aku selalu perasan yang kalau dah pipit itu mesti sama pipit, dan enggang mesti sama enggang..

dari sudut benua america pula,

sila abaikan pernyataan diatas sekiranya korang adalah seperti burung yang terbang tinggi, belakang kerbau juga landasan mendaratnya...biar xsama latarbelakang pun, biar xsama pangkat pun, biar xsama darjat pun tapi korang sanggup harungi juga untuk fight ur love... biar xcantik rupa tapi cantik budi bahasa, biar xpandai cakap bahasa inggeris pun tapi pandai bab agama, biar xlulus PMR,SPM,DIPLOMA,DEGREE,MASTER,PHD pun janji korang lulus PAFA, erkk....ha..fikir-fikirlah sendiri...hahahaha....

kalau la korang dapat pecahkan tradisi pernyataan pipit sama pipit, enggang sama enggang, MEMANG aku MEMANG salute sama loh! nampak, CAPLOCK lagi aku bagi! ayuh! bangunlah kita semua...jangan biarkan kita jadi hamba cintaa, biar cinta jadi hamba kita, TAHU?? 

pada korang yang dalam kategori  PIPIT SAMA PIPIT, ENGGANG SAMA ENGGANG, sila layan lagu nie....


 dan korang-korang yang sanggup berjuang seperti burung dan kerbau layan lah lagu ini 

akhir kata dari saya :: kalau korang rasa cerita nie mengarut sila tinggalkan komen dengan berkhemah berhemah!